Teeõhtu „Kuidas õpilased kukuvad sotsiaalmeedias jäneseurgu“ 6. veebruaril kell 18

Millal? 6. veebruar 2024 kell 18

Kus? Google Meet platvormil, link saabub kutsega emailile.

Registreerumine: https://forms.gle/vbKuWqgtp7MZBaCu8


Kuigi noori tituleeritakse tihti digitaalseteks pärismaalasteks, väärivad ja vajavad nad tuge, et orienteeruda neile sedavõrd kättesaadavas, suhtlemiseks olulises ja huvitavas maailmas turvaliselt. Teeõhtu käigus teeme sissevaate algoritmide mõjusse vandenõuteooriate levikule. Ühtlasi mõtleme üheskoos välja nõuanded selle kohta, kuidas aidata õpilastel veebiavarustes eristada tõde ja väärat.

Gretel Juhansoo on Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni üliõpilane ning Balti infohäirete sekkekeskuse kommunikatsiooniassistent. Ta korraldab lasteaia- ja algklassilastele meediapädevusmänge ning on ehe näide tänapäeva noorest, kes armastab sotsiaalmeediat.

Gretel kirjutab praegu ka oma bakalaureusetööd ning teda on võimalik aidata, täites ise ja edastades vähemalt 15-aastastele lingi tema küsimustikule "Vandenõuteooriate levimine TikTokis Eesti kasutajate kogemuste näitel“, mille leiad siit: https://forms.gle/qiit5MrYfyhVZgq57.

Töö eesmärk on välja selgitada ja kaardistada seda, milliseid vandenõuteooriaid Eesti elanikud maailma ühel kõige populaarsemal sotsiaalmeediaplatvormil näevad ning mõista, milliseks nad vandenõuteooriate levimise mõju hindavad.


Teeõhtu on (virtuaalne) ruum, kus saab õppida uusi asju, tutvuda teiste õpetajate ideede ja tegemistega.
Liitu teeõhtuga täpselt sealt, kus sul mugavam ja täpselt selle melu keskelt, kus parajasti oled.Üritus toimub Google Meet platvormil. Teeõhtut ei salvestata, seega ei pea ka kartma, kui taustal näiteks mängivad lapsed või toimub õhtusöögi valmistamine.
Lisainfot jagab Praktikali kliendikogemuse juht Anna - anna@praktikal.ee.

Teeõhtu "Kuidas valmib populaarteaduslik ajakiri loodusainete tunnis?" 23. jaanuaril kell 18